SEO-nybörjarguiden

Du har kommit till början av din SEO-utbildning!

Anta att din ambition att förstå sökmotoroptimering (SEO) bara överträffas av din vilja att omsätta koncept i praktiken och testa dem. I så fall får du ut det mesta av den här handledningen.

Denna handledning kommer att täcka alla viktiga delar av SEO, från att identifiera termer och fraser (sökord) som kan leda kvalificerad trafik till din webbplats, göra din webbplats sökmotorvänlig, skapa länkar och främja din webbplats unika värde.

Världen av sökmotoroptimering är komplicerad och ständigt föränderlig, men principerna är enkla att förstå, och även en rudimentär förståelse av SEO kan göra stor skillnad. Gratis SEO-instruktioner kan hittas över hela internet, inklusive i guider som denna! (Woohoo!)

När du kombinerar denna kunskap med lite erfarenhet kommer du att vara på god väg att bli en expert SEO.

Grunderna i sökmotoroptimering

Maslows behovshierarki är ett begrepp som många känner till. En psykologisk teori sätter de mest grundläggande mänskliga kraven (som luft, vatten och fysisk säkerhet) framför mer komplexa behov (som aktning och social tillhörighet). Enligt principen kan man inte möta de starkaste önskemålen utan att först ta itu med de mer grundläggande. Om du inte har mat är kärlek meningslös.

Rand Fishkin, vår skapare, skapade en liknande pyramid för att beskriva hur människor bör närma sig SEO, som vi har kallat “Mozlows hierarki av SEO-behov.”

Som du kan se är att upprätthålla tillgängligheten för genomsökning hörnstenen i effektiv SEO, och det bygger därifrån.

Vi kan följa dessa sju steg för att lyckas med SEO med den här nybörjarguiden:

  • Gör din webbplats genomsökbar så att sökmotorer kan läsa den.
  • Innehåll som engagerar och tar upp den som söker fråga
  • För att locka till sig sökare och motorer bör sökord optimeras.
  • En fantastisk användarupplevelse inkluderar en snabb laddningstid och ett tilltalande användargränssnitt.
  • Länkbart, citeringsvärdigt och förstärkningsvärdigt innehåll
  • Använd en catchy titel, URL och beskrivning för att få en hög CTR i rankingen.
  • För att sticka ut i SERP:er, använd kodavsnitt/schemauppmärkning.

Vi kommer att ägna tid åt vart och ett av dessa ämnen genom hela boken, men vi ville börja med det eftersom det ger dig en uppfattning om hur vi organiserade det hela.

Vilken betydelse har SEO när det gäller marknadsföring?

Eftersom människor gör biljoner sökningar varje år, ibland med ett kommersiellt mål att lära sig mer om varor och tjänster, är SEO en viktig del av digital marknadsföring. Varumärkes primära källa till internettrafik söks ofta, med andra marknadsföringskanaler som kompletterar den. En bättre ranking i sökresultaten än dina konkurrenter kan ha stor inverkan på dina intäkter.

Under de senaste åren har sökresultaten dock utvecklats för att ge användarna mer direkta svar och information, vilket är mer benäget att behålla kunderna på resultatsidan snarare än att skicka dem till andra webbplatser.

Kom ihåg att sökresultatelement som utökade resultat och kunskapspaneler kan öka synligheten och ge användarna ytterligare information om ditt företag direkt i resultaten.

Sammanfattningsvis är SEO en kritisk komponent i en välbalanserad marknadsföringsstrategi. När du förstår vad dina webbplatsbesökare vill ha kan du tillämpa den kunskapen på dina betalda och organiska insatser, såväl som på din webbplats och tillgångar i sociala nätverk.

Vilken är den mest effektiva metoden för att lära mig SEO för mig?

Vår periodiska tabell över SEO-faktorer tar dig igenom alla grundläggande principer för SEO, inklusive elementen för effektiv SEO på sidan och utanför sidan, såväl som “Toxiner” eller tekniker som kan påverka din ranking.

Vilket är det bästa sättet för mig att lära mig SEO?

Vår periodiska tabell över SEO-faktorer kommer att leda dig genom alla huvudprinciper du behöver veta om SEO, inklusive ingredienserna för bra SEO på sidan och utanför sidan, såväl som “Toxiner” eller strategier som kan skada din ranking .

Tre söknischer granskas också i tabellen och den tillhörande rapporten:

  • Lokal sökmotoroptimering
  • SEO för nyheter/publicering
  • SEO för e-handel

Den här guiden till SEO är uppbyggd kring det periodiska systemet för SE O-faktorer. Dessa resurser kan hjälpa dig att lära dig om SEO och utveckla en framgångsrik plan.

Den kompletta guiden till SEO Marketing Basics

Det är nu dags att lära sig om SEO-marknadsföring. Att förstå det är en sak, men att omsätta det i praktiken kräver mycket ansträngning och tid. Detta är inget du kan ändra på idag och förvänta dig att se fördelar nästa dag. Dagliga åtgärder vidtas av SEO med målet om långsiktig framgång i åtanke.